Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

vöröslencse krém fermentálva

vöröslencse krém fermentálva
Vöröslencse krém fermentálva
  • 1/4 kg vöröslencsét szűrőben alaposan átmosunk, 1 liter vizet engedünk egy lábosba, és beletesszük ázni
  • 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, kevés olajon lassan krémesítjük, majd 10 szem rómaiköménnyel picit lepirítjuk
  • tűzről lehúzzuk, 1 kk chili pelyhet, vagy pirospaprikát szórunk hozzá, elkeverjük
  • borsot őrlünk bele
  • 1/2 pohár vízzel felöntjük a hagymás-fűszeres levet, és 1-2 percig főzzük
  • szűrőn átöntve, kicsit passzírozva hozzáadjuk a vöröslencséhez
  • 1 szál paszternákot (vagy fehérrépát) és 2 sárgarépát karikára vágva dobunk bele
  • 1 paradicsomot nagylyukú reszelőn lereszelünk, belekeverjük
  • 1 kk sóval megsózzuk
  • lassú tűzön melegítjük, addig forraljuk, amíg éppen kezd szétesni a lencse
  • megkóstoljuk, beállítjuk a sósságát
  • hagyjuk kihűlni
  • 1/2 adag zöldség savanyítót keverünk hozzá
  • 1/2 napig savanyítjuk szobahőmérsékleten
  • botmixerrel pépesítjük, kóstoljuk, zárható edénybe szedjük
  • hűtőben még egy napig legalább érleljük