Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

tahinis sütőtökkrém fermentálva

2020. 10. 16. 00:00:00
tahinis sütőtökkrém fermentálva
élőflórás sütőtökkrém fermentálva

A szószhoz felsorolt alapanyagok inkább csak ötletek. Bármelyik kombinációban jó lesz, ha az alap olívaolaj, mustár, bors, méz benne van, már nagyon finom! A többi csak ráadás.

  • a sütőtököt megmosom, hosszában félbevágom

  • a magokat kikanalazom

  • 2 centis szeleteket vágok belőle

  • a szeleteket késsel meghámozom

  • olívaolajjal kikenem a tepsit, és elrendezem a sütőtököt

  • pikáns öntetet készítek hozzá:

5 ek. olívaolaj, 1ev mustár, bors, 1ek. balzsamecet, 1kk chili pehely, kis siracha szósz, 1ek. kecap manis, vagy 1ek. méz, esetleg 1 ek. pad thai szósz, gránátalma szósz

  • minden darabot megkenek a szósszal

  • 5-8 gerezd fokhagymát pucolok, és a tökdarabok közé szórom.

  • 150 fokos gőzölős sütőben puhára sütöm, kb 1 óra alatt. (vagy 180 fokos sütőben alufólia alatt sütöm 1 órát)

  • ha teljesen megpuhult, 180 fokon, légkeveréssel megpirítom 10-15 perc alatt, fólia nélkül

  • krumplitörővel (vagy villával) pépesítem, amíg homogén, szálas-pépes szerkezetű lesz

  • 1ev tahinit keverek bele (ha nagyon sűrű, 1ev vízzel higítom)

  • pár csepp citromlevet, és kevés reszelt citromhéjat keverek hozzá

Akár tálalható is, mert máris nagyon finom. Hogyan lesz élőflórás, és tartós? A langyos krémbe keverj bele 1 adag zöldség savanyítót, takard le szorosan (pl: folpack) és egy napig hagyd savanyodni szobahőmérsékleten.

Tedd hűtőbe 1-2 napra, mielőtt feltálalnád. Szeretnéd még fokozni az élményt? Tálald pirítóssal!

Tartalomhoz tartozó címkék: -növényi krém