Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tejtermékek házilag - receptek

orda - ricotta - zsendice és ordasajt házilag

orda - ricotta - zsendice és ordasajt házilag

Érlelhető, tartós ordakrém és ordasajt készítése
taette

taette

skandináv nyúlós aludttej, taette
kefir

kefir

Kefir készítése házilag kefirgombával, vagy kefir starter keverékkel
aludttej

aludttej

Ez a legegyszerűbb tejtermék. Régebben minden háznál altattak tejet. Használták kenyérsütéshez, egytálételekbe, tejföl helyett. Vagy csak önmagában, reggelihez, vacsorához.
sana lapte

sana lapte

Sana, vagy sana lapte (egészséges tej) - avagy a román aludttej
dahi, curd joghurt

dahi, curd joghurt

dahi, curd joghurt - az indiai házi joghurt
acidofil joghurt

acidofil joghurt

Acidofil joghurtok azok a joghurt-féleségek, ahol a fermentációban Lactobacillus Acidophilus baktériumok is dolgoznak. 
ivójoghurt

ivójoghurt

ivójoghurt variációk házi joghurtból készítve
görög joghurt

görög joghurt

görög joghurt házilag
Amit mi görög joghurtnak hívunk, az legalább annyira indiai, közel-keleti vagy éppen török. Nélkülözhetetlen alapanyaga ezeknek a konyháknak.

joghurt

joghurt

A joghurtok sokfélék. Közös jellemzőjük, hogy probiotikusak, táplálóak, sokrétűen felhasználhatóak és finomak. A joghurtot baktériumok készítik. Változatosságuk kulcsa a tej fajtájában, a baktérium összetételben, és a technológiában rejlik.
Egyre nagyobb az igény a növényi tejekből készülő, baktériumokkal fermentált, élőflórás joghurtos készítményekre.
ayrant - török ivójoghurt

ayrant - török ivójoghurt

Az ayrant joghurt alapú sós-savanykás török üdítő, hűsítő ital
szendvicssajt

szendvicssajt

szendvicssajt - amilyen egyszerű, olyan finom!
parenyica házilag

parenyica házilag

Füstölt parenyica házilag