Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mustár készítése fermentálással, egyszerűen

Mustár készítése fermentálással, egyszerűen
Fermentált mustár uborkaszezonban

A kovászos uborka fűszermagjaiból készülő mustár

Mielőtt hűtőbe teszem az elkészült kovászos uborkákat, egy tiszta edénybe átpakolom, megpucolom a fűszerek maradékaitól, és visszaszűröm rájuk a levet. Csak egy kósza ötlet volt, hogy mi volna, ha az üveg alján található mustármagot, borsot, egy kis uborkalével botmixelném. Máris kész a fermentált mustár. Annyira finom lett, hogy elgondolkodtam a fordítottján is, ahol az uborka a fermentálást segítő “melléktermék”, a fermentált mustár készítése pedig a cél.

Így készült az első uborkával érő mustár: 

Az uborkásüveg alján visszamaradt mustár és bors magokat egy akkora pohárba szórtam, amibe a botmixer feje éppen belefér. Pár evőkanál uborkalevet, csipet cukrot, és egy löttyintés balzsamecetet kevertem hozzá. A kellő sűrűség érdekében alacsony fokozaton, sokszor megállítva, a mustárt összeterelve érdemes a darálást végezni.
Pár perc alatt elkészül, - ne hagy ki! :)