Leírás és Paraméterek
Nagyon finom, nagyon egészséges, nagyon könnyen elkészíthető....
A kapszula megfelelő arányban tartalmazza a kefir készítéséhez szükséges gombák és baktériumok keverékét. Közepesen szénsavas kaukázusi típusú kefir készíthető segítségével.
Hőoptimuma 20-24 °C
Adagolása: 1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott
Mélyhűtőben 1évig megőrzi minőségét.
összetevők:
Debaryomyces hansenii
Lactoccocus lactis cremoris
Lactoccocus lactis
Lactoccocus biovar diacetylactis
Streptococcus thermophilus
Leuconostoc mesenteroides
inulin (prebiotikus növényi rost)
készítése:
Készítheted bolti tejből, vagy házi tejből. A kapszula tartalmát oldd fel kis mennyiségű langyos tejben. Melegítsd fel a tejet 24°C -ra, majd alaposan keverd össze a kultúrával. Fedett edényben tedd 20-24°C-os helyre a lakásban. ( pl. szekrény teteje)
24 óra alatt elkészül, nagyon finom lesz! Hűtőszekrényben hosszan eláll.
A nyers tejet készítés előtt pasztörizálni szükséges!
bővebben a kefír készítésről ›››