Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

görög joghurt

görög joghurt

görög joghurt házilag
Amit mi görög joghurtnak hívunk, az legalább annyira indiai, közel-keleti vagy éppen török. Nélkülözhetetlen alapanyaga ezeknek a konyháknak.

Tulajdonképpen sűrített joghurtot jelent. A sűrítését a joghurtban lévő savó kicsöpögtetésével szokás megoldani. A savótól megszabadított krém a görög joghurt.
Mi készülhet belőle?

krémsajt, tzatziki öntet, gyros öntet, saláta öntetek, nemespenészes joghurtsajt, joghurtos ázsiai, vagy keleti ételek, görög joghurt gyümölcsökkel, mézzel, müzlivel, joghurttorta, joghurtfagyi, tunkolós és mártogatós krémek... stb.

hogyan készül házilag?
Az elkészült natur joghurtot csepegtető zsákba szedjük. Edényt teszünk alá, hogy a kicsepegő savónak legyen helye. Fellógatjuk 5-6 órára. A zsákból kifordítjuk egy tálba a joghurt krémet. Összekeverjük. Hűtőbe tesszük. Felhasználástól függően keverünk majd bele ezt-azt a recept szerint.
Tartalomhoz tartozó címkék: -joghurt