Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

dahi, curd joghurt

dahi, curd joghurt
dahi, curd joghurt - az indiai házi joghurt
Indiában népszerű, házilag készített joghurt, a dahi vagy curd. Készítésekor az előzőleg készített dahiból tesznek a tejbe, és melegben altatják a friss joghurtot. Az előző joghurtból visszaoltott házi joghurtok mindig tartalmazzák az előző készítésből származó savanyító baktériumokat is. Ha nem kellően magas hőfokon készítik, akkor óhatatlanul fejlődésnek indulnak benne az élesztők is. Emiatt nagy különbségek tudnak lenni joghurt és joghurt között.
A dahit, ha
görög joghurt módjára lecsepegtetik, vagyis a savót hagyják kifolyni belőle, akkor hung curd, vagy dahi ka chakka, azaz sűrű joghurtkrém lesz belőle.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: -joghurt