Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

aludttej

aludttej
Ez a legegyszerűbb tejtermék. Régebben minden háznál altattak tejet. Használták kenyérsütéshez, egytálételekbe, tejföl helyett. Vagy csak önmagában, reggelihez, vacsorához.
Az aludttej köztudottan nagyon egészséges, probiotikus. A tejben, és az aludttejben lévő laktóz emészthetővé válik, mert a savanyodás közben laktáz enzimet is termelnek a baktériumok. A bolti tejeket azért nem lehet megaltatni, úgy mint régen, mert nem tartalmaz savanyító baktériumokat. Ha utólag belekeverjük a hiányzó savanyítókat, akkor a dobozos tejek is szépen megalszanak, kiváló aludtej lesz belőlük. Ha szűrőzsákban kicsepegteted belőle a savót, krémsajtot készítettél. (kis sóval, fűszerekkel, összekeverve)
Tartalomhoz tartozó címkék: -aludttej